نخستین رویداد ملی سرمایهگذاری«آفرینه»، ویژه کسبوکارهای حوزه صنایع خلاق با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و دولتی و تیمهای شرکت کننده، در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
رویداد آفرینه در چهار محور فناوریهای اجتماعی، فناوریهای هنری، فناوریهای رسانهای و فناوریهای نرم و با رقابت بیش از 100تیم کسب و کار برگزار شد که از این تعداد 12 تیم پس از ارزیابی به مرحله ارائه به سرمایهگذار راه یافتند. تیمها طی دو روز طرحهایشان را به صورت حضوری یا آنلاین ارائه نموده و برای جذب سرمایهگذار تلاش کردند.
در ابتدای این رویداد، دکتر بغدادی، سرپرست مدیریت توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی و دکتر سمیعی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی گیلان، سخنرانی نمودند. دکتر وحیدی، عضو هیأت رییسه کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و دکتر ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز از دیگر سخنرانان این رویداد بودند. همچنین امیرحسین فقیهی مدیرعامل لحظهنگار و امیرحسین شبیری مدیرعامل و عضو هیأت مدیره شرکت پرشیا فاند به ارائه در رویداد جانبی ایدونوفاند پرداختند.
فقیهی در ارائه خود با عنوان “پول سرمایهگذارگران است” به لزوم توجه به زمان و مقدار جذب سرمایه توسط استارتاپ اشاره کرد و افزود: «یک کسبوکار نباید بدون اندیشیدن به آن که میخواهد سرمایه را در چه قسمتی خرج کند، به دنبال جذب سرمایهگذار باشد».
شبیری نیز با بررسی ارائه استارتاپها در جلسات سرمایهگذاری به ذکر ویژگیهای یک ارائه موفق ،دلایل شکست استارتاپها در جذب سرمایهگذار را برشمرد و گفت: « استفاده از تکنیک داستانگویی برای شرح مشکل اصلی و راه حل پیشنهادی استارتاپ باعث میشود سرمایه گذاری که در روز ارائههای مختلفی را میشنود، توجه اش جلب شده و کسبوکار شما را به خاطر بسپارد».
د رضمن این رویداد، نشست تخصصی B2B ایدونوفاند با محوریت بررسی و تجربه نگاری مسیر جذب سرمایه موفق برگزار شد که همزمان به صورت آنلاین در لحظهنگار پخش گردید.
در این نشست صمیمانه، دکتر دانیال سمیعی با تاکید بر نقش محوری نیروی انسانی در کسبوکار، چالش جدید نیروی انسانی را فقدان انگیزه دانست و افزود: «بیانگیزگی، فقدان مهارت و بیسوادی پنهان، بیش از اتمام ذخایر نفت و انرژی، آینده کشور را تهدید میکند».
وی در پاسخ به سوالی درخصوص مشخصات تیمی که برای سرمایهگذار جذاب است گفت: «هر کسبوکار شخصیتی دارد.از همان اولین تماس پارامترهایی که شخص از خود نشان میدهد، صبر، نحوه مکاتبه و داشتن تصویر صحیحی از کسبوکارش، موارد قابل توجهی هستند. سپس اصالت سنجی ادعای فرد بررسی میشود تا مشخص گردد آیا تصویر ذهنی فرد همان تصویر ارائه شده در ادعاست یا خیر؟ ترجیح صندوق، سرمایه گذاری بر تیم هایی با انگیزه بیشتر است حتی اگر امید به پیشرفت آن کم تر از تیمی دیگر با انگیزه کمتر باشد».
سیدرضا کاظمی، مدیرعامل مرکز نوآوری فرهنگی امید و از مهمانان این نشست، با اشاره به ضعف استارتاپ های کشور در کار تیمی به لزوم وجود توانایی های متفاوت در یک تیم اشاره نمود و گفت: «شباهت بیش از حد توانایی افراد یک تیم را آسیب زننده ست زیرا سبب میشود افراد تیم در رابطه با موضوعی ساعتها بحث کنند، درعین حال موارد دیگری که در تخصصشان نیست مورد غفلت قرار میگیرد».
احمد فراهانی، مدیر سرمایهگذاری اسمارتآپ اولویتهای این شرکت در سرمایهگذاری را چنین برشمرد: سرعت یادگیری و توجه به فیدبکها، انتقادپذیری، مهارتهای نرم، مهارتهای مدیریتی، پذیرش و اصلاح اشتباهات، روابط داخل سازمان و رویکردشان به کارآفرینی. وی در ادامه توضیحاتش پیرامون تجارب سرمایه گذاری روی استارتاپها بیان کرد:« اگر استارتاپ اصطلاحا نداند کجا میخواهد پول را خرج کند، سرمایه گذار نیز قطعا نخواهد پذیرفت».
در این نشست، نیما الفت، مدیرعامل کانون تبلیغاتی رسا درخصوص جذب سرمایه استارتاپ ها گفت:« سرمایه گذاری در حوزه آنلاین تبدیل به مد و ارزشی جدید شدهاست. پیش ازین درکشور خلأ وجود داشت و همه گیری کرونا نیز به آن شدت بخشید. لذا اینگونه بنظر میرسد که سرمایهگذاران گرایشی به حوزههای غیرآنلاین ندارند و طرحهای آنلاین مورد استقبال بیشتری قرار میگیرند». وی خاطرنشان کرد صنایع خلاق حوزهای غیرآنلاین است که در صورت آنلاین شدن برای سرمایهگذار بهمراتب جذابتر خواهد شد.
در انتهای رویداد نیز نشست B2G با حضور کارگزاران بخش خصوصی و دولتی برگزارگردید و در نهایت پس از داوری آثار توسط متخصصین حوزههای کسبوکار و صنایع خلاق کشور، به سه طرح برگزیده جوایز نقدی اهدا شد.
رویداد ملی سرمایه گذاری آفرینه توسط” صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی گیلان” و طی تفاهمنامه سه جانبه با ” پارک علم و فناوری استان گیلان” و “حوزه هنری استان گیلان” در تاریخ 10 و 11 خردادماه برگزار گردید. همچنین “سامانه تامین مالی جمعی کارن کراد” و “صندوق نوآوری و شکوفایی” در برگزاری رویداد با صندوق همکاری نمودند و ” حوزه هنری انقلاب اسلامی”، “ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز” و “ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی” از حامیان معنوی رویداد بودند.
شایان ذکر است؛ صندوقهای پژوهش و فناوری و شرکتهای سرمایهگذاری به صورت حضوری و غیرحضوری(آنلاین) در این رویداد شرکت نمودند.
علاقهمندان به جذب سرمایه میتوانند از طریق دبیرخانه رویداد آفرینه و ثبت درخواست در سایت www.gilanfund.ir اقدام نمایند.